Špízy na jehle se zázvorem

INGREDIENCE 
  • 600 g vepřové krkovice
  • půl palce čerstvého zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • ½ láhve Hellmann`s Japanese Sticky grilovací omáčky
  • 1 ČL limetkové šťávy
  • 1 PL oleje
POSTUP PŘÍPRAVY 

  1. Zázvor a česnek oloupejte a utřete. Do větší misky dejte 6 lžic grilovací omáčky Hellmann`s Japanese Sticky, přidejte utřený česnek se zázvorem a limetkovou štávu. Pořádně promíchejte. Maso nakrájejte na dlouhé pruhy a dejte do misky na 30 minu marinovat. Po 30 minutách každý pruh napíchněte na grilovací jehly nebo špejle a ještě pomažte zbylou marinádou.
  2. Připravené špízy chvilku opékejte ve středu grilu, aby se zatáhly, a pak je přesuňte na kraj grilu a pomalu je za občasného otočení dopečte.
  3. Servírujte s grilovací omáčkou Hellmann`s Japanese Sticky (zbytek marinády k servírování nepoužívejte).
TOP