Vepřová žebírka na grilu

INGREDIENCE 

  • 800 g vepřových žebírek (z bůčku)
  • 1 láhev Hellmann`s Australian Sweet Roasted grilovací omáčky
  • sůl
  • potravinová fólie, alobal

POSTUP PŘÍPRAVY 

  1. Vepřová žebírka omyjte, osušte a jemně posolte. Pořádně potřete grilovací omáčkou Hellmann`s Australian Sweet Roasted, vložte do hlubšího pekáčku a přikryjte potravinovou fólií. Nechte v ledničce marinovat zhruba 30 minut. Troubu rozpalte na 140 °C (horkovzdušnou na 120°C) a žebírka v ní 45 minut pečte.
  2. Po upečení je znovu potřete grilovací omáčkou Hellmann`s Australian Sweet Roasted a krátce dopečte na rozpáleném grilu z každé strany do křupava.  Chvilku nechte odpočinout a pak je nakrájejte na jednotlivé porce. Podávejte se zbylou grilovací omáčkou. (Zbytek marinády k servírování nepoužívejte!)

TOP