Luxusní grilovaná panenka

INGREDIENCE 

  • 600 g vepřové panenky
  • sůl
  • 2 lžíce strouhanky
  • ½ lahve Hellmann`s Brazilian Hot Churrasco grilovací omáčky
  • 125 g slaniny (cca 8 plátků)
POSTUP PŘÍPRAVY 

  1. Vepřovou panenku omyjeme a osušíme. Jemně posolíme a pomažeme 1-2 lžícemi grilovací omáčky Hellmann`s Brazilian Hot Churrasco a posypeme strouhankou (udrží omáčku lépe na mase).
  2. Plátky slaniny položte vedle sebe, položte na ně maso a zarolujte do válečku. Na středu rozpáleného grilu opečeme panenku zprudka (směrem k ohni nejprve stranou, kde je slanina spojená), až bude slanina křupavá.  Pak ji zabalíme do alobalu a necháme dojít na straně grilu zhruba 10-15 minut.
  3. Rozbalíme, necháme pár minut odpočinout a za pomocí ostrého nože nakrájíme na plátky, které podáváme s grilovací omáčkou Hellmann`s Brazilian Hot Churrasco.


TOP