Grilovaná kuřecí křidélka

INGREDIENCE 
  • 1 kg kuřecích křidélek
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 lžíce kečupu Hellmann’s
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce grilovací omáčky Hellmann’s SAMBA k servírování
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl
  • pepř

POSTUP PŘÍPRAVY 

  1. Křidélka osolíme, opepříme a promícháme s marinádou připravenou z worcestrové omáčky, kečupu Hellmann´s, hořčice, citronové šťávy a rozmačkaného česneku. Necháme cca 1 hodinu při pokojové teplotě marinovat.
  2. Poté dáme na pekáč, přikryjeme alobalem a pečeme při 180°C cca 40 minut (doměkka).
  3. Upečená křidélka můžeme buď nechat vychladit, nebo ihned grilovat dozlatova na rozpáleném grilu. Během grilování potíráme výpekem z pekáče.

  4. Podáváme s grilovací omáčkou Hellmann´s SAMBA, rozpečeným pečivem a zeleninou.

TOP