Zeleninový salát

INGREDIENCE 

  • 200 g oloupané čerstvé kedlubny
  • 200 g mladé karotky
  • 1 ledový salát
  • 8 cherry rajčátek
  • 100 g zelené okurky
  • 4 lžíce Francouzského salátového dresinku Hellmann´s
  • 2 lžíce cukru
  • šťáva z ½ citronu
  • špetka soli

POSTUP PŘÍPRAVY
  1. Kedlubnu, karotku a okurku nakrájíme na tenké dlouhé nudličky a smícháme s cukrem, solí a citronovou šťávou. Dobře (nejlépe rukou) promícháme (prohněteme, aby zelenina změkla).
  2. Po cca 5 minutách přidáme natrhaný salát a rozpůlená rajčátka. Smícháme s Francouzským salátovým dresinkem Hellmann´s a podáváme.

 

TIP: Můžeme přidat chlebové krutonky (tenké plátky bagety opečené a potřené česnekem)


TOP