Burger z červené řepy s volským okem

INGREDIENCE 

Na burger:


  • 2 ks středně velké červené řepy
  • 1 lžíce hořčice Hellmann´s
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • Hrst nasekaných bylinek (rozmarýn, tymián, šalvěj…)
  • 1 rohlík nakrájený na kostičky
  • 1 dcl zeleninového vývaru nebo mléka
  • 1 žloutek
  • Sůl
  • Čerstvě drcený pepř

Další suroviny:


  • 2 lžíce oleje
  • 2 burgerové housky
  • 2 lžíce Tatarské omáčky Hellmann’s
  • 2 hrsti ledového salátu nakrájeného na nudličky
  • 1 rajče
  • 2 kolečka cibule
  • 2 vejce na volské oko


POSTUP PŘÍPRAVY 

  1. Rohlík namočíme do vývaru nebo mléka. Uvařenou řepu oloupeme, nastrouháme na velmi jemném struhadle a přebytečnou šťávu vymačkáme. K řepě přidáme hořčici, mletou papriku, žloutek, sůl, pepř, nasekané bylinky. Namočený rohlík vymačkáme a přidáme k řepě. Směs dobře promícháme.
  2. Z hmoty vytvarujeme 2 placky a pozvolna opečeme na rozpáleném grilu nebo pánvi s troškou oleje. Z každé strany cca 5 minut.
  3. Servírujeme v rozehřáté křupavé housce pomazané Tatarskou omáčkou Hellmann’s, nudličkami salátu, plátkem rajčete, kolečkem cibule a volským okem.
TOP