Burger s camembertem, karamelizovanou cibulkou a čipsy

INGREDIENCE 

  • 130 g mletého hovězího masa
  • 1 lžíce oleje
  • 4 proužky camembertu
  • 1 velká burgerová houska
  • 1 lžíce tatarské omáčky Hellmann’s
  • Hrst nakrájeného listového salátu (ideální je barevný mix)
  • Hrst čipsů (bramborové nebo celerové nebo petrželové…)
  • Sůl, pepř
Na karamelizovanou cibulku:

  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • Špetka soli
POSTUP PŘÍPRAVY 

  1. Cibuli nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a pozvolna restujeme na rozehřátém oleji až získá karamelově zlatou barvu a změkne. Pak přidáme cukr a restujeme, až se cukr rozpustí. Přilijeme ocet a necháme jej důkladně odpařit a stáhneme z plamene. Cibule bude mít konzistenci džemu. Necháme mírně vychladit.
  2. Maso opepříme a vymícháme do mazlavé konzistence. Vytvoříme z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici necháme 30 minut zatuhnout.
  3.  Maso zprudka orestujeme z obou stran na rozpáleném grilu nebo na rozpálené pánvi s trouškou oleje, položíme na něj plátky camembertu a vložíme na chvíli pod gril, aby se sýr roztopil.
  4. Housku rozkrojíme napůl a pod grilem obě části otoustujeme z obou stran.
  5. Na spodní díl namažeme půl lžíce Tatarské omáčky Hellmann’s, naaranžujeme nasekaný salát, druhou polovinu tatarky, maso s camembertem, nahoru navrstvíme karamelizovanou cibuli a čipsy. Přiklopíme křupavým „víčkem housky.
TOP