Flank Steak na grilu

INGREDIENCE 
  • 800 g – 1 kg vyzrálého flank steaku
  • 4 lžíce omáčky Hellmann´s American Barbecue (na marinování)
  • větvička čerstvého rozmarýnu
  • snítka čerstvého tymiánu
  • pepř
  • sůl

POSTUP PŘÍPRAVY  

  1. Celý kus masa opepříme, potřeme omáčkou American BBQ, posypeme bylinkami a necháme přes noc v uzavřené nádobě marinovat.
  2.  Maso cca 1 hodinu před grilováním vyjmeme z lednice. Důkladně rozehřejeme gril.
  3. Těsně před tím, než maso začneme grilovat, jej osolíme, položíme na gril a zprudka opečeme. Z každé strany cca 3 minuty. Během grilování potíráme omáčkou Hellmann´s American BBQ.
  4. Poté dáme maso na nahřátý talíř, přikryjeme druhým nahřátým talířem a necháme min. 5 minut odpočinout.
  5. Steak krájíme na tenké plátky, podáváme s pečivem, čerstvou zeleninou a namáčíme do omáčky American BBQ.
TOP