Polentové dortíky

INGREDIENCE
  • 150 g kukuřičné polenty
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 50 g parmazánu
  • Sůl
  • 8 malých růžiček brokolice
  • 1 marinovaný sleď
  • Několik kuliček červeného pepře na ozdobu
  • 2 lžíce majonézy

POSTUP PŘÍPRAVY 

  1. Vývar přivedeme k varu, vsypeme polentu a 5 minut za stálého míchání vaříme, až vznikne hustá kaše. Osolíme, ochutíme parmazánem a dáme do chlebíčkové formy o hraně cca 4x4cm. Formu jsme před plněním vyložili potravinovou folií. Necháme vychladit. Poté odkrajujeme cca 1,5cm silné plátky, které nasuchu opečeme na nepřilnavé pánvi.
  2. Ozdobíme nočkem majonézy, kostičkou ryby a krátce povařenou brokolicí. Posypeme drceným červeným pepřem. 




TOP