Paštika z tofu s toustíky z tmavého chleba

INGREDIENCE
  • 400 g bílé tofu
  • 200 g uzené tofu
  • 2 velké cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 plechovka cizrny i s nálevem (400 g)
  • 4 stroužky česneku
  • snítka tymiánu
  • sůl
  • 4 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní
  • Koření: špetka sušeného zázvoru, špetka majoránky, špetka muškátového květu, mletý kmín, pepř
POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Ve větší pánvi necháme na oleji pomalu orestovat najemno nakrájenou cibuli, až získá zlatohnědou barvu. Poté přidáme utřený česnek a tymián a jen krátce (max. 1 minutu) opečeme.
  2. Vložíme rozdrcené bílé i uzené tofu a opečeme dozlatova. Podlijeme 2 dcl vody, uvedeme k varu a vypneme. Hmota by měla být vlhká. Necháme vychladit. Smícháme s cizrnou i s nálevem a majonézou. Ponorným mixerem nebo v robotu vymixujeme dohladka. Pastu dochutíme solí a kořením. Podáváme s chlebovými toustíky.  



TOP