Křupavé taštičky plněné masem

INGREDIENCE
  • 16 plátků tenkého těsta na jarní závitky o hraně 12 cm
  • olej na smažení
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžíce mouky na těstíčko „lepidlo“
  • 4 lžíce tatarské omáčky Hellmann´s
  • sekaná pažitka 

MASOVÁ NÁPLŇ:

  • 250 g mleté vepřové plece
  • 50 g libové anglické slaniny
  • 1 střední cibule
  • sůl, pepř
  • 3 polévkové lžíce vody
  • 2 vejce

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Maso, špek a cibuli umeleme na masovém mlýnku, osolíme, opepříme. Oddělíme 3 polévkové lžíce a dáme stranou. Zbytek vložíme do kastrolu, podlijeme třemi lžícemi vody a za občasného míchání dusíme doměkka, až se odpaří veškerá tekutina (asi 20min). Mezitím uvaříme vejce natvrdo, vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do vlažné masové směsi přidáme kostky vajec a syrové mleté maso. Promícháme a případně dochutíme solí a pepřem.
  2. Na střed plátku na jarní závitky položíme masovou náplň, okraje potřeme hustým těstíčkem z vody a mouky a důkladně je slepíme do tvaru psaníčka. Celé psaníčko zabalíme ještě jednou stejným způsobem do druhého plátku těsta (každá taštička bude zabalená 2x).
  3. To celé opakujeme, až máme hotovo 8 kousků. Pak je usmažíme v rozehřátém oleji dozlatova (pozor, během smažení se nafouknou).
  4. Vyjmeme, olej necháme odsát na papírovém ubrousku a podáváme vlažné s tatarskou omáčkou Hellmann‘s a nasekanou pažitkou.


TOP