Kostky z opečeného lososa

INGREDIENCE
  • 400 g čerstvého vysokého filetu z lososa – bez kůže
  • 2 lžíce tmavého sezamového semínka
  • 4 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní
  • Slupka z 1 menší čerstvé salátové okurky
  • 1 chilli paprička 
  • 2 lžíce sladko-palivé thajské omáčky 
  • sůl
  • rozmarýnové krekry

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Lososa nakrájíme na hranoly, tak aby jeho krátké strany měly cca 3 cm. Hranoly lehce osolíme ze všech stran a obalíme v sezamu. Zprudka ale velmi krátce z každé strany hranoly opečeme na rozpálené pánvi. 
  2. Potřebujeme, aby uvnitř zůstal růžový – nepropečený a tím pádem šťavnatý. Poté hranoly nakrájíme na kostky. Ozdobíme nočkem majonézy Hellmann’s Delikátní a zakápneme dresinkem, který připravíme smícháním nakrájené okurkové slupky a chilli papričky na malé kostičky se sladko-ostrou pikantní thajskou omáčkou. Podáváme na křupavých krekrech.


TOP