Tofu burger

INGREDIENCE 
  • 100 g tofu
  • lžička sekaného tymiánu
  • Sůl, pepř
  • 1 lžíce oleje
  • 1 velká celozrnná houska
  • 1 lžíce tatarské omáčky Hellmann´s
  • Několik listů mladého salátu
  • 2 plátky rajčete
  • 2 lžíce tmavých oliv
  • snítka sekané pažitky

 POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Tofu rozmačkáme, osolíme, opepříme, přidáme tymián a vymícháme do mazlavé konzistence. Vytvoříme z něj jednu placku tenké cca 1,5 cm a v lednici necháme 30 minut zatuhnout. 
  2. Na rozpálený gril vložíme placky z tofu a pečeme z každé strany do zlatova.
  3. Housky rozpůlíme, pod grilem všechny části otoustujeme z obou stran. 
  4. Na spodní díl dáme polovinu tatarské omáčky Hellmann´s, na ni salát, plátky rajčat. Položíme opečené tofu, pomažeme druhou částí tatarské omáčky a posypeme nasekanými olivami a pažitkou.


TOP