Portobello burger

INGREDIENCE
  • 1 hlavička žampionu portobello (nebo normálního žampionu)
  • Sůl
  • Pepř
  • Tymián
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 velká celozrnná houska
  • Hrst rukoly
  • 1 paprička kozí roh (nebo chilli paprička)
  • ½ červené cibule
  • 1 lžíce tatarské omáčky Hellmann´s

POSTUP PŘÍPRAVY 

  1. Olivový olej smícháme s tymiánem, přidáme sůl a pepř. Portobello pomažeme směsí z olivového oleje a položíme na gril, tak aby bylo vidět žebrování. Grilujeme zhruba 20 minut. Poté otočíme a grilujeme dalších 5 minut.
  2. Housku rozkrojíme napůl a na grilu otoustujeme z obou stran dokřupava. Na gril dáme na 5-10 minut i kozí roh (chilli papričku) pro zvýraznění chuti. 
  3. Na spodní část housky dáme lžíci tatarské omáčky Hellmann´s, rukolu, opečený žampion, přidáme nasekanou cibulku, opečenou papričku a vrchní stranu opečené housky. 



TOP