MINI burgery

INGREDIENCE
  • 200 g mletého hovězího masa
  • Lžíce sekaného tymiánu
  • 2 lžíce oleje
  • 4 malé celozrnné housky s dýňovými semínky
  • 8 plátků z malých rajčat
  • 2 hrsti salátu (nejlépe barevného – red chart)
  • 1 menší cibule
  • Sůl, pepř
  • 8 lžiček tatarské omáčky Hellmann´s

POSTUP PŘÍPRAVY 

  1. Maso opepříme a vymícháme do mazlavé konzistence. Vytvoříme z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici necháme 30 minut ztuhnout. 
  2. Na rozpálený gril vložíme maso a pečeme z každé strany zhruba 3-4 minuty (otáčíme jenom jednou). Maso necháme cca 5 minut odpočinout a poté z obou stran osolíme.
  3. Housky rozpůlíme, na grile všechny části otoustujeme z obou stran. Na spodní díly namažeme po jedné lžičce tatarské omáčky Hellmann´s, naaranžujeme salát, rajčata. Namažeme druhou lžičkou tatarské omáčky, položíme maso, kolečko cibule a přiklopíme horní polovinou housky.


TOP