Double burger s červenou řepou

INGREDIENCE 
  • 130g mletého hovězího masa
  • 1 lžíce oleje
  • 1 velká celozrnná houska
  • 1 plátek uvařené červené řepy (nejlépe marinované ve sladkokyselém nálevu)
  • Hrst nakrájeného listového salátu
  • Kyselá okurka
  • 1 lžíce paprikové pasty Ajvar
  • 3 lžičky tatarské omáčky Hellmann´s
  • Nasekaná nať z jarní cibulky
  • Sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Maso opepříme a vymícháme do mazlavé konzistence. Vytvoříme z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici necháme 30 minut ztuhnout. 
  2. Na rozpálený gril vložíme maso a pečeme z každé strany zhruba 3-4 minuty (otáčíme jenom jednou). Maso necháme cca 5 minut odpočinout a poté z obou stran osolíme.
  3. Housku rozkrojíme natřikrát a všechny části opečeme na grilu z obou stran.
  4. Na spodní díl dáme jednu lžičku tatarské omáčky Hellmann´s, naaranžujeme polovinu množství salátu, položíme řepu, pomažeme druhou lžičkou tatarské omáčky Hellmann´s a přiklopíme prostředním dílem housky. 
  5. Na něj rozetřeme třetí lžičku tatarské omáčky Hellmann´s, naaranžujeme zbytek salátu, přidáme maso a nahoru naneseme ajvar, okurky a nasekanou cibulku. Přiklopíme křupavým „víčkem“ housky.



TOP