Cheese & Bacon (Sýr a slanina) burger

INGREDIENCE
  • 130 g mletého hovězího masa
  • 1 lžíce oleje
  • 2 plátky slaniny
  • 1 plátek tvrdého sýra
  • 1 velká celozrnná houska
  • 2 plátky rajčete
  • Kousek salátové okurky
  • 2 lžíce tatarské omáčky Hellmann´s
  • Sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

  1.     Maso opepříme a vymícháme do mazlavé konzistence. Vytvoříme z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici necháme 30 minut ztuhnout. 
  2.     Na rozpálený gril vložíme maso a pečeme z každé strany zhruba 3-4 minuty (otáčíme jenom jednou). Maso necháme cca 5 minut odpočinout a poté z obou stran osolíme. 
  3.     Housku rozkrojíme napůl a na grilu obě poloviny opečeme. Na horní díl položíme plátek sýra a necháme rozpustit. Na gril vložíme plátky slaniny, opečeme je do křupava.
  4.     Na spodní díl namažeme lžíci tatarské omáčky Hellmann´s, poklademe plátky rajčat, na nudličky nakrájenou okurku, druhou lžíci tatarské omáčky Hellmann´s, opečené maso, opečenou slaninu a     přiklopíme houskou s rozpuštěným sýrem.


TOP