Burger s avokádem

INGREDIENCE
  • 130 g mletého hovězího masa
  • 1 lžíce oleje
  • ½ zralého avokáda
  • 2 cherry rajčátka
  • 1 polévková lžíce limetové šťávy
  • Sůl, pepř
  • 1 velká celozrnná houska
  • Hrst nakrájeného listového salátu
  • červená cibule
  • 1 lžíce tatarské omáčky Hellmann´s

POSTUP PŘÍPRAVY
  1. Maso opepříme a vymícháme do mazlavé konzistence. Vytvoříme z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici necháme 30 minut zatuhnout.
  2. Mezitím si připravíme avokádovou pomazánku. Avokádo umačkáme vidličkou, přidáme na kostičky nakrájená rajčátka, osolíme, opepříme a dochutíme limetkovou šťávou.
  3. Na rozpálený gril vložíme maso a pečeme z každé strany zhruba 3-4 minuty (otáčíme jenom jednou). Maso necháme cca 5 minut odpočinout a poté z obou stran osolíme.
  4. Housku rozkrojíme napůl a pod grilem obě části otoustujeme z obou stran. 
  5. Na spodní díl namažeme tatarskou omáčku Hellmann´s, naaranžujeme salát, položíme maso, několik tenkých nudliček červené cibule, navrstvíme avokádovou pomazánku a přiklopíme křupavým „víčkem“ housky.

TOP